Vinter OL afsluttet med en flot ceremoni

Så er de 17 begivenhedsrige dage afsluttet, og traditionen tro skal resultaterne fejres med en flot afslutningsceremoni på det olympiske stadion.

Sydkorea er fyldt med lys i alverdens forskellige farver, og festen varer ved hele eftermiddagen. Den olympiske ild bliver slukket for nu, og værtsskabet bliver givet videre. Vi kan se frem til de næste vinter olympiske lege i år 2022.

Kina overtager værtsrollen

Overraskende nok har der ikke været stor rift om værtskabet til det næste Vinter OL i 2022. OL er kendt som en stor mulighed for at markedsføre sig som land, og værtskabet har derfor altid været eftertragtet. Beslutningsprocessen, om hvem der skulle overtage værtskabet, har dog taget længere tid i år end normalt. Der har ganske enkelt været stor enighed om, at OL er for dyrt og skaber stort politisk besvær.

Vi har i år dog set, at OL også kan forene lande i verden på trods af politiske uenigheder. Det så vi, da Nord- og Sydkorea gik ind til åbningsceremonien under samme flag. Vi håber på at se samme fredelighed, når værtskabet går til Kina, der i 2022 vil afholde Vinter OL i Beijing.

Sådan blev medaljerne fordelt

Norge løber af sted med hele 39 medaljer, hvor hele 14 af dem er guldmedaljer. Norge har med sine 39 medaljer slået amerikansk rekord.

Lige i hælene på Norge ender Tyskland med 31 medaljer, hvor også 14 af dem er guld.

Canada løber af sted med 29 medaljer, hvor 11 af dem er guld.

USA ender på 23 medaljer, hvor ni af dem er guld.

Holland har formået at hente 8 guldmedaljer hjem og ender på 20 medaljer i alt.

Vores naboland, Sverige har tjent 14 medaljer ind, hvor halvdelen er guldmedaljer.

17 medaljer går til legenes vært, Sydkorea. De har hentet 5 guldmedaljer hjem.

Schweiz har vundet 15 medaljer, hvoraf 5 af dem er guld.

Frankrig har også vundet 15 medaljer. Ligesom Schweiz er 5 af dem guld.

Østrig ender på en 10. plads med 14 totale medaljer, hvor 5 af dem er guld.

Australien, Slovenien, Belgien, Spanien, New Zealand, Letland, Kasakhstan og Liechtenstein vender hjem uden guldmedaljer.

Ole

 

 

 

 

 

 

 

 

Forfatter: Ole

olern@nyheds-gruppen.dk

Annonce

SAS annonce