Insekterne kommer for alvor til Danmark

Appetitlige er de ikke. Eller også er det bare os danskere der er bagud. For faktisk bliver der spist enormt mange insekter verden over. Særligt i Asien og Afrika er insekter en helt normal og populær snack. Insekter bliver brugt som hovedelement i forretter, hovedretter og endda også desserter.

Nu kravler de ind i danskernes munde

Det har været muligt at købe spiselige insekter i Danmark de sidste fem år eller mere. Danmark har dog aldrig været de største forbrugere af de spiselige smådyr. Indtil nu.

De seneste år er insekter gradvist blevet en mere populær servering på de danske middagsborde, og trenden har aldrig været så stor som nu. De spiselige kryb kan købes i de fleste supermarkeder, og der går endda rygter om, at de snart vil stå på menuen hos særlige restauranter.

De små dyr er både sprøde og salte, og så kan de bruges i tusindvis af madretter.

Miljøvenlig kost

Selvom de små insekter kan være svære at sluge til en start, er det ikke uden nytte. Produktionen af de spiselige insekter er langt mere bæredygtig end produktionen af kød. Insekter er nemlig lette at fodre, og så kræver de ikke så nær så meget plads på grund af deres lille størrelse.

Insekter har desuden et meget lavt fedtindhold. De indeholder masser af vitaminer, mineraler og umættede fedtsyrer. De er rige på protein og kan erstatte kød uden ekstra proteintilskud. Synes du, at det er besværligt at blive vegetar men vil egentlig gerne være det, kan du med fordel spise insekter i stedet for kød.

Eksperimentér med insekter

Der er rig mulighed for at eksperimentere med alverdens retter, der indeholder insekter. Har du svært ved at få dem ned, kan du starte med at integrere dem i din hovedret. Dine insekter bliver sprøde af en tur i ovnen og kan fx bruges i stedet for bacon på pastaretter, da de giver en fantastisk smag og sprødhed til retten. Du kan også forsøge dig med en insektdessert. En pakke melorme i ovnen og så som drys ud over en lækker vaniljeis. Det skal prøves, før det bliver afvist.

Der går ikke mange år, før insekterne også vil være en helt normal del af vores kost i Danmark. Ligesom sushi skal vi lige se det an. Faktum er, at Danmark ikke længere bare er frikadeller og brun sovs. Jo før vi får erstattet kødet med miljørigtige råvarer, jo bedre.

God appetit!

Ann-Cecilie

Forfatter: Ann-Cecilie Soltofte ansol@nyheds-gruppen.dk

Annonce

SAS annonce