Det skal du overveje, inden du køber din første bil

Indlægget kan være omfattet af betalt indhold eller promovering
At købe ny bil, og specielt sin første bil, er en stor ting, der kræver meget overvejelse. Først og fremmest skal du gøre op med dig selv, om du overhovedet har råd til at købe en bil. Derudover skal du også tænke over, om du har råd til at have den. Du skal også gøre op med dig selv, om du skal købe den, eller om den skal leases eller flexleasing. Er du først blevet overbevist om, at den skal købes, er der stadig mange ting, du skal overveje, inden du tager det store skridt.

Hvad har du egentlig råd til?

Vi kan alle blive fristet til at drømme lidt, når vi tænker på, hvilken bil vi gerne vil køre i. Selvom vi er mange, der nemt kan forestille os at køre rundt i en Maserati eller Ferrari, er det jo ikke nødvendigvis ensbetydende med, at der er råd til det. Inden du begynder at gennemse bilmarkedet for muligheder, bør du opstille et realistisk budget. Med realistisk menes altså, at dine udgifter skal gennemgås grundigt. Det er altså ikke nok at notere dine faste udgifter, hvis du ikke kan leve for dem. Et godt råd er, at du tester dit budget af, inden du køber bilen. Undersøg først hvor meget det vil koste dig at have bilen. Læg så disse penge fra hver måned og se, om det kan lade sig gøre. Det kræver selvfølgelig noget disciplin og ikke mindst tålmodighed, men det er altså en god måde for dig at være sikker på, at du kan overholde budgettet. Så får du også en fornemmelse af, om det overhovedet er værd at købe bilen. Måske er det ikke helt så sjovt alligevel, hvis du mister muligheden for at leve godt.

Derudover skal du også overveje, om du bliver nødt til at tage et låne penge for at købe bilen. Udbetalingen på en ny bil ligger ofte på omkring 20%, og det er langt fra alle, der har mulighed for at lægge hele beløbet på den første bil. Et lån er jo ikke gratis, så du bliver også nødt til at tage udgifterne til lånet med, når du lægger dit budget.

Hvilken bil skal du vælge?

Godt så. Nu har du fået styr på budgettet, og du er klar til at købe din første bil. Så kan du endelig komme i gang med undersøge udvalget på markedet. Nu skal du begynde at overveje, hvad dine behov er. Har du en hel familie og måske nogle børn på vej, skal du måske ikke købe en cabriolet med to sæder. Derudover skal du overveje, hvor du vil prioritere. Er det vigtigst for dig at have 5 døre i stedet for 3, eller vil du hellere have varme i rattet? Måske har du råd til begge dele. Men alt efter hvilken bil du vælger, kan du være nødsaget til at vælge noget ekstraudstyr fra, hvis der ikke er råd til det hele.

Derudover skal du også overveje, hvilket bilmærke der har netop den bil, der lever op til dine behov. Rygterne siger, at du skal holde dig fra franske bilmærker, hvis du vil undgå at skulle på værksted. Tyske og japanske bilmærker har derimod fået meget positiv omtale, hvad angår reparationer og vedligeholdelse. Et godt råd er at undersøge bilmærkets anmeldelser, inden du tager beslutningen. Husk at sælgeren hos bilforhandleren er ansat til at sælge biler.

Rasmus

Forfatter:
Rasmus Bechmann
rabec@nyheds-gruppen.dk

 

Annonce

SAS annonce