De 3 bedste pandelamper til overlevelsesturen

Indlægget kan være omfattet af betalt indhold eller promovering

mørkets frembrud

Når du skal en tur i fri, så er det altid en nødvendighed at pakke de rette remedier, hvis du vil have en god oplevelse. Pakkelisten involverer alt fra sovepose til pot og pander – ej at forglemme en pandelampe.

Ved mørkets frembrud er det umuligt at se ude i naturen, da du ikke har gadebelysning ved din side. Du vil selvfølgelig have begrænset belysning i form af et bål, men det hjælper ikke, hvis du skal foretage aktiviteter, der ikke er i nærheden af bålet. Det kunne eksempelvis være at læse en bog, samle brænde eller måske gå på opdagelse i naturlivet om natten. Derfor er pandelamper og pandelygter oftest fast inventar i de fleste naturmenneskers rejsetaske.

I denne artikel kigger vi nærmere på en række pandelamper, og hvad du helt præcist skal være opmærksom på, når du skal købe en til din næste tur.

De bedste pandelamper

Der findes ikke noget entydigt svar på, hvilken pandelampe der er bedst, eftersom det i høj grad afhænger af formål og behov. Du kan finde pandelygter der lyser alt fra 10 meter til 100 meter afhængig af lumen, og skal du eksempelvis blot læse en bog, så må 100 meter i høj grad anses for at være overflødigt. Nogle pandelamper kan sågar lyse både hvidt og rødt, og endda måske indstilles i lysstyrke.

Pandelamper og pandelygter anvendes også til professionelt brug, og derfor vil nogle have funktioner, der ikke vil være nødvendig for dig som privatperson. Som udgangspunkt bør du overveje, hvad den skal bruges til og efterfølgende vælge på baggrund af de kriterier.

Vi har fundet 3 af de bedste pandelamper fra det store udvalg der tilbydes på Batteribyen.dk, som du kan se her: https://www.batteribyen.dk/lygter/pandelygter

COAST FL14 pandelampe med 37 lumen

Den første vi har taget et kig på, er COAST FL14 pandelampen med 37 lumen, som ligger i den lave prisklasse. Den fine pandelygte koster blot 149 kr., og passer perfekt til dig, som blot ønsker de mest basale funktioner en pandelampe kan tilbyde.

COAST FL14 kan indstilles til både hvidt og rødt lys, hvor de hvide klare skær giver dig en behagelig lyskegle, og det røde eksempelvis kan være skånsomt i mørke, hvor det ikke ødelægger dit nattesyn.

Derudover er der to lysstyrker, som den kan justeres til – enten høj eller lav.

Pandelampen er ligeledes vind- og vejrbestandig, og kan derfor bruges udendørs i de fleste typer miljøer.

coast FL14 pandelampe med 37 lumen

COAST FL60R pandelampe med 450 lumen

COAST FL60R er en super fed LED pandelampe, der har 450 lumen. Ligesom lille broderen FL14, så er denne pandelampe også vind og vejrbestandig. Den helt store forskel er den kraftige lysdistance på 33m, og flere justerbare lysstyrker. Derudover er der et genopladeligt batteri, som kan oplades via. USB.

Den kommer i en fin gaveæske, og er derfor oplagt som fødselsdagsgave til friluftsmanden, der har alt. Prisen for den lidt større model er 749 kr.

COAST FL60R pandelampe med 450 lumen

COAST HL8R pandelampe med 800 lumen

Toppen af poppen inden for pandelamper og pandelygter må siges at være COAST HL8R, der har hele 800 lumen. Den har en lysdistance på hele 245 meter pga. dets høje lumen. Derudover har den selvfølgelig genopladeligt batteri, der kan holde i helt op til 62 timer ved laveste indstilling. Den er fantastisk til både professionelt- og privatbrugt, og kan anvendes i alle situationer og steder.

Den koster dog 1499 kr., hvilket er dobbelt så meget som FL60R, men du får så også state of the art.
Om den er det værd, skal du gøre op med dig selv og dit behov. Men er du hyppigt udenfor eller i arbejdssituationer, hvor du har brug for ekstra belysning, så kan den blive din bedste ven.

COAST HL8R pandelampe med 800 lumen