Skal jeg købe eller lease en bil?

Det er altid det helt store spørgsmål, om man skal lease eller købe en bil – for der er nemlig fordele og ulemper ved begge metoder. Det kommer nemlig helt an på din situation, hvad der kan svare sig bedst! Det afhænger nemlig af både din økonomi – og så handler det i høj grad om hvilke krav du stiller til din kommende bil. Vi vil derfor forsøge at give et overblik over de forskellige fordele og ulemper ved hhv. køb af bil og leasing af brugt bil, da det for mange kan virke som en uoverskuelig beslutningsproces.

 

Fordelene ved at lease en bil

Der er masser af fordele ved at lease din bil frem for at købe den. Først og fremmest, så har du mulighed for at lease en langt mere lækker og komfortabel bil end du muligvis har råd til at købe. Du kan med andre ord få en lækker bil til færre penge, hvilket er noget der i høj grad er en af de helt store fordele ved at lease. En anden fordel er også det finansielle aspekt – når du vælger at lease en bil behøver du ikke at tage i banken for at låne, hvilket kan være en rar følelse. Og så kan du efter 12 måneder skifte din bil ud med en ny eller vælge at betale restbeløbet af og beholde den. Hvis du planlægger at skifte din bil ud efter 12 måneder, så husk at find et leasingselskab der hjælper dig med at videresælge din bil igen. Her er SimpleLeasing et godt valg!

 

Fordelene ved at købe en bil

Der er naturligvis også mange fordele ved at købe en bil. Først og fremmest så er det din egen bil, og du kan derfor selv vælge hvor langt du vil køre i den og i hvor mange år du ønsker at beholde bilen. Planlægger du at beholde din bil i 4 til 6 år, så er det oplagt at du vælger at købe din bil frem for at lease den. Vælger du at købe en fabriksny bil, så er der ligeledes den fordel at der er to års fabriksgaranti på bilen.