Skab ro med et støjhegn

Indlægget kan være omfattet af betalt indhold eller promovering

Du ved det nok ikke endnu, men et støjhegn er vejen til en mere rolig og afslappende hverdag. Et støjhegn er et lyddæmpende hegn, der kan dæmpe støjen med op til 27 decibel – det er meget! Såkaldt behagelig støj er normalt omkring 50 decibel. Hvis støjniveauet kommer op over 100 decibel bliver det meget ubehageligt. Derfor vil det gøre en kæmpe forskel at reducere den generende lyd med 27 decibel.  

Hvad er et støjhegn?

Et støjhegn er et hegn, der kan reducere støj. Støjhegn placeres ofte rundt om boliger og virksomheder for at minimere støj, f.eks. fra veje og naboer. Derudover kan støjhegn også skabe en flot ramme omkring en have eller et andet område. Støjhegnet fungerer ved at forringe lyden fra en kilde (f.eks. en motorvej). Det gør den ved at reflektere, sprede eller absorbere lyden. 

For at støjhegnet virker, er det vigtigt, at det placeres rigtigt ift. omgivelserne. Hvis det lykkes kan støjen reduceres med op til 27 decibel, afhængig af hvilket hegn man vælger og hvor larmen kommer fra. Det er meget, fordi mennesker normalt opfatter en reduktion på ca. 4 decibel, som en halvering af støjniveauet.  

Støjhegn bygges typisk med en absorberende side og en støjisolerende side, som reflekterer lyden væk. Dette bruges, når der er noget på den anden side, som kan reflektere lyden væk. Man kan også lave støjisolerende hegn på begge sider, hvor lyden bliver brudt op eller kastet tilbage. Du kan se og læse mere om støjhegn på ED-Engros.dk. 

Hvornår kan et støjhegn hjælpe dig?

Der er mange situationer, hvor et støjhegn kan hjælpe dig med at finde ro i hverdagen. Støjhegnet kan være det der gør, at du gerne vil bruge din have eller at du gerne vil have åbne vinduer. Hvis du for eksempel bor ved siden af en motorvej, vil det være ulideligt at side i haven. Ved at opsætte støjhegn, kan du og dine naboer blive fri for den værste larm fra vejen. Det kan også være meget generende at være nabo til en børnehave eller folkeskole, hvor børnene larmer meget udenfor. Med støjhegn rundt om børnehaven eller skolen vil børnene ikke genere nogen.