Sådan vælger du et fragtfirma for fragt til udlandet

Skal du have fragtet containere, paller eller andet gods til og fra udlandet, så er der mange fragtfirmaer at vælge mellem. De mange forskellige fragtfirmaer kan gøre det meget svært at vælge et firma. Medmindre du har personlig kontakt til et firma, så minder de måske meget om hinanden. Men hvis du kontinuerligt skal have fragtet gods til udlandet, så kan det godt betale sig at bruge lidt tid på at vælge det rigtige fragtfirma.

Du kender måske allerede et fragtfirma for fragt til udlandet, som f.eks. fragtfirmaet N. A. Nissen, men det er alligevel en god idé at sammenligne nogle forskellige firmaer inden du træffer en beslutning. Her er nogle gode råd til valg af et fragtfirma, der transporterer gods til og fra udlandet. 

Vælg det rigtige type fragtfirma 

Der er mange forskellige typer fragtfirmaer, herunder containerskib firmaer, vognmænd, speditører eller kurer firmaer. Det firma der er bedst for dig afhænger af hvilken type gods, som du skal have fragtet. Hvis du gerne vil samarbejde med et fragtfirma, der vælger den bedste, billigste eller hurtigste transportform til din forsendelse, så er det en god idé at kontakte en speditør eller et kurerselskab. Disse to firmaer arbejder ofte med flere forskellige transportformer, herunder flyfragt, biltransport og søfragt. Forskellen er dog, at hvis du ved at du skal transportere forholdsvis store mængder, som f.eks. paller eller containere, så anbefales det at vælge en speditør, fordi kurer firmaer ofte arbejder med levering af mindre forsendelser. 

Sammenlign fragtpriser

Inden du vælger et fragtfirma er det en god idé at sammenligne fragtpriser. Indhent tilbud fra nogle forskellige firmaer, så du ikke nødvendigvis skal vælge den dyreste løsning. Ofte kan du udfylde en webformular på et fragtfirmas hjemmeside, hvorefter du nemt kan sammenligne. Sørg for at undersøge om der er mulighed for ekstra forsikring produkter, hvis du har behov for dette. Sørg for at tjekke at firmaet arbejder både med biltransport, søfragt og luftfragt, da det ellers vil være svært at sammenligne priserne.     

Få en uforpligtende samtale 

For at sikre det bedste samarbejde, så er det altid en god idé at få en uforpligtende samtale med dit potentielle fragtfirma. Dette giver dig et bedre indtryk af firmaet og dets kvalitetsniveau. For at samarbejdet kan vare ved i lang tid, så er det vigtigt, at du føler, at medarbejderne i dit fragtfirma er nemme at snakke med. Dette vil også give dig bedre mulighed for at forhandle om priserne, hvis du synes at det er nødvendigt.