Hvad er en e cigaret egentlig?

Indlægget kan være omfattet af betalt indhold eller promovering

E-væskeDen traditionelle cigaret et med et trylleslag med revolutioneret og forvandlet til en elektronisk cigaret med mange flere muligheder. Den er lækker i designet, smager godt og ikke mindst er mange af de farlige tilsætningsstoffer fra de almindelige cigaretter blevet neutraliseret.

E cigaretten er blevet et meget populært alternativ til tobaksrygningen og mange bruger den også som en overgang, hvis de skal prøve at stoppe med at ryge.

Hvad er en e cigaret?

I 2003 kom de første kommercielle succesfulde e cigaretter på markedet, med tanken om at udskifte den meget skadelige tobakscigaret med et sundere, billigere og anderledes måde at indtage nikotin på. I dag er markedet fyldt med tusindvis af e cigaretter og væsker i forskellige former og størrelser, men de fungerer i princippet på den helt samme måde.

Hvordan fungerer en e smøg?

En e cigaret er lige til at gå til. Den består hovedsageligt af 3 dele; Et mundstykke, en atomizer og et batteri. Først påfylder man væsken med den ønskede smag i. Her kan man købe både færdigblandede e væsker, men man kan også blande sin egen, hvis man har mod på det.
Nu er man klar til at nyde sin e cigaret. E cigaretten har en knap, der hvor atomizeren sidder, og når knappen holdes inde, aktiverer man batteriet og atomizeren varmes op. Denne varme er med til at omdanne væske til damp, når du suger på e cigaretten.

Er e cigaretten sundere end almindelige cigaretter?

Det er et spørgsmål der bliver stillet ret ofte. Det er stadig i dag lidt uvist om hvor ’skadelige’ dampene fra e cigaretten er. Men sammenligner man det med alternativet, er det væsentlig ’sundere’ at dampe e cigaretter, end det er at ryge en almindelig tobakscigaret.

En almindelig smøg indeholder ca. 4000 kemiske tilsætningsstoffer, hvoraf 160-170 af dem står på listen over potentielle kræftfremkaldende stoffer. Til gengæld er der kun 20-30 forskellige stoffer i e cigaretten, hvoraf 2-3 af dem står på listen over potentielle kræftfremkaldende stoffer.

Det sundeste ville helt sikkert at lade være med at ryge nogen af delene. Men er det ikke en mulighed lige foreløbigt, er e cigaretten klart at anbefale.