Guide til rengøring af dine havemøbler

Uanset hvor du opbevarer dine havemøbler henover vinteren, vil de trænge til lidt rengøring, så de igen er klar til brug. Havemøbler af forskellige materialer skal dog rengøres og plejes på forskellige måder. Læs med her og få de bedste tips til rengøring af dine havemøbler, uanset om de er lavet af teaktræ, plast eller aluminium. 

 

Teak havemøbler

Smukke træ havemøbler, fremstillet af teaktræ, er blevet meget populære i de danske haver. Når du skal pleje og rengøre disse møbler, skal du dog først finde ud af om de er lavet af ubehandlet teaktræ eller oliebehandlet teaktræ, da disse vedligeholdes forskelligt. 

 

Havemøbler i ubehandlet teaktræ bør vedligeholdes regelmæssigt, fordi træet påvirkes af regnen, snavs og endda også solen. For at rense møblerne kan du bruge trærens eller brun sæbe. Brun sæbe er også godt til at fjerne alger i overfladen af træet. Efter rensning bør du skylle træet med rent vand. Anvend også gerne find sandpapir på ru overflader. Træet skal dog være helt tørt inden det slibes. 

 

Havemøbler i oliebehandlet teaktræ kræver lidt mere arbejde. Anvend f.eks. Trærensemiddel til at fjerne snavs og olie. Her kan sandpapir også bruges til at gøre træet glat igen. Hvis du vil undgå det sølvgrå look, som træet med tiden får, så kan du behandle træet med træolie. 

 

Havemøbler i plast eller aluminium

Det nemme ved havemøbler i plast eller aluminium, er at de næsten er helt vedligeholdelsesfrie. De skal bare rengøres ligesom andre møbler skal. Selv det populære materiale non-wood, der ellers ligner træ, skal bare rengøres på samme måde som plast og aluminium. Materialet aluminium er især praktisk til havemøbler, fordi det ikke ruster. 

 

Anvend bare almindelig vand og opvaskemiddel samt en blød børste til at rengøre møblerne. Du kan også bruge plastrens eller rodalon. Det er vigtigt, at du ikke anvender hårde børster på plast, da det vil ridse overfladen.