Dantherm filter til ventilationsanlæg

Når det handler om et standard ventilationsanlæg, er der i langt de fleste tilfælde to udskiftelige filtre. Det første filter som kan udskiftes er indsugningsfilteret. Det andet filter er udsugningsfilteret. Udover disse to hovedfiltre findes der også forskellige andre og mere specifikke filtre, som eksempelvis et pollenfilter. Læs mere om filtre til Dantherm her.

Hvordan vælger man det rigtige filter?

Når man skal ud og finde det rigtige filter til sit ventilationsanlæg, er der nogle ting, som man skal have in mente. Det er nemlig forskelligt fra hustand til hustand, hvilket filter der er den mest optimale løsning. Hvis du bor i et område, hvor der ofte er en del trafik i nabolaget, skal du eksempelvis vælge et filter, som har egenskaberne til at rense de partikler, som bilerne udleder. Et andet eksempel er, hvis du bor et i område, hvor man naboerne er glade for at bruge brændeovn. Det er blot nogle af de forskellige eksempler på, hvad man skal have i overvejelserne, når man skal vælge et filter til sit ventilationsanlæg.

De tre mest udbredte filtertyper er følgende:

  • Fint filter (F7) – den mest optimale, hvis man lider af pollenallergi. F7-filteret bliver også kaldt for pollenfilteret, fordi det er den bedste på markedet til minimere støv og pollen, som bliver blæst ind i din bolig.
  • Mellemfint filter (M5) – Dette filter er ikke lige så fint som det ovenstående filter, men formår stadigvæk at rense luften for de mest udbredte partikler. Den er dog ikke det optimale valg, hvis man ønsker, at sin bolig skal holdes fri for støv og partikler, der kan fremprovokere allergiske reaktioner.
  • Groft filter (G4) – Det er den groveste af de tre filtertyper. G4-filteret fjerner også kun de synlige støvpartikler, og den er derfor heller ikke medvirkende til at rense luften på samme måde som de to ovenstående filtertyper.

Hvornår skal man skifte filter i sit ventilationsanlæg?

Det er en smule forskelligt fra filter til filter, men de fleste filtre bliver anbefalet at skifte 3-4 gange årligt. Men igen kan det variere fra hustand til hustand alt anhængig af beliggenheden og behovet.