Boligindretningen er bedst når den er simpel

I norden kan vi godt lide, at vores boliger er simple, både indvendigt og udvendigt. Det har måske meget at gøre med vores trang til minimalisme, og det er netop minimalismen, som har sat sit præg på alt lige fra kunst, litteratur til indretning. Når vi køber møbler, så er det derfor ofte enkeltheden, der sættes pris på. Vi finder simpelthen det smukke i det simple, hvilket bestemt ikke er en dårlig egenskab, men det kan nu alligevel være svært for udlændinge at forstå vores trang til det enkle. 

På samme måde har flere af de store designhuse måtte affinde sig med, at vi danskere simpelthen ikke er til det bombastiske. Farver i hjemmet er derfor også primært et resultat af malerier og plakater, hvor at møblerne i højere grad er træfarvet, sorte eller hvide. Det handler nemlig om at skabe kontraster, hvilket man selvfølgelig ikke kan, hvis man har et hav af farver i hjemmet. Men har man få, simple farver, så er det straks en lettere opgave, og kontrasterne vil derfor også være det stærkere, som blot giver en endnu finere stemning. 

Det enkelte giver ro

Skal man derfor ud at vælge møbler til stuen, soveværelset eller kontoret, så er det altid en god ting at have in mente, at det enkelte tit vil give mere ro, end hvis man vælger noget farverigt. Skal der tilføjes lidt ekstra, så kan man eventuelt gå på jagt efter nogle flotte lys, som kan give et lille pift af kulør. 

Fordi når vi snakker indretning i Danmark, så snakker vi selvfølgelig om, at hyggen skal være i højsædet, og det er netop den danske filosofi, som så mange andre lande ønsker at kopiere. De kalder vores indretning “cozy”, og langt hen ad vejen beskriver det faktisk vores hjem ganske fint. Det er nemlig de små detaljer, som der gør forskellen. Eksempelvis kan det være, at det er store gardiner, der adskiller sengen fra værelset, hvilket altså giver en fornemmelse af, at man træder over i en anden stemning.

Hvor finder man de flotte møbler?

Men hvor finder man så disse fine møbler, som skal pryde den danske bolig? Er man på udkig efter nordiske møbler, så kan man netop med fordel kigge forbi Mobelnord.dk, som altså har et stort udvalg af fine brands som eksempelvis House Nordic. 

House Nordic laver, som navnet indikerer, nordiske møbler, der passer perfekt ind i vores hyggelige hjem. Der er tænkt ekstra meget over valg af materialer, og det kan tydeligt ses, når møblet endelig står hjemme i stuen.