Misbrugsbehandling er en undervurderet profession

Indlægget kan være omfattet af betalt indhold eller promovering

Nogle mennesker brænder for, at hjælpe andre mennesker. Der findes mange måder, at hjælpe andre mennesker på. SOSU medarbejdere hjælper ældre igennem en hverdag de ikke selv kan klare mere. Læger hjælper med at kurere syge patienter. Brandmænd hjælper med at redde mennesker ud af brændende bygninger. Sådan kunne man blive ved. Størstedelen af disse professioner får den anerkendelse de har fortjent. Desværre ser jeg lignende erhverv som ikke gør. Et konkret eksempel på det, er misbrugskonsulenter. En misbrugskonsulent arbejder til daglig med misbrugsbehandling. Misbrugsbehandling er en behandling for folk med et misbrug. Det kan være mange forskellige misbrug. De mest udbredte er alkohol, hash, kokain og medicin. Jeg synes personligt, at misbrugsbehandling er et stærkt undervurderet erhverv. Her referere jeg selvfølgelig til de misburgskonsulenter, som står for selve misbrugsbehandlingen. De er blandt dem, som ikke får nok anerkendelse for det arbejde de laver.

En misbrugskonsulent har, som de mange andre jeg nævnte tidligere, dedikeret deres liv til at hjælpe mennesker ud af deres misbrug. Problemet ligger i, at de ikke får den samme anerkendelse for det de laver, som de andre. En misbrugsbehandling er lige så vigtigt og krævende som enhver af de andre erhverv. Hvis ikke mennesker med misbrug kommer i professionel misbrugsbehandling, kan det have fatale konsekvenser. Foruden at skade sig selv, kan en misbruger gøre fysisk og psykisk skade på sin omgangskreds. Derfor er det altafgørende, at få ham/hende i misbrugsbehandling.

Hvor finder man professionel misbrugsbehandling  

I forsøg på at skabe noget opmærksomhed på misbrugsbehandling og de misbrugskonsulenter som udfører den, har jeg været i kontakt med Behandlingscenter Søby Park. De er et af landets førende indenfor misbrugsbehandlinger. Som mange andre bruger de 12 trinsmodellen, også kendt som minnesotakuren, i deres misbrugsbehandling. Det er og bliver den mest effektive måde, at udøve misbrugsbehandling på. En af styrkerne ved denne behandlingsform er, at misbrugskonsulenterne selv er tidligere misbrugere, som har været igennem misbrugsbehandling. De kan derfor i langt højere grad relatere til de misbrugere som kommer i misbrugsbehandling. Behandlingscenter Søby Park har mange års erfaring og mange professionelle misbrugskonsulenter tilknyttet deres behandlingscenter. Der er en af hovedårsagerne til de i dag kan kalde sig landets førende inde for misbrugsbehandling. I dag forlader 4 ud af 5 behandlingscenteret som helt nye mennesker. 80% kommer nemlig ud af deres misbrug efter et opholde hos Behandlingscenter Søby Park.

At være Danmarks førende behandlingscenter, er ikke noget man kommer sovende til. Misbrugskonsulenterne hos Behandlingscenter Søby Park er nemlig i konstant dialog med hinanden for, at finde ud af hvordan de kan forbedre deres behandlinger. På trods af selve behandlingen tager udgangspunkt i minnesotakuren, er der gennem tiden blevet tilføjet andre relevante behandlingsmetoder. Den konstante udvikling i behandlingen gør, at Behandlingscenter Søby Park forbliver på forkant med tidens trends og derfor altid kan tilbyde den mest tidssvarende behandling. Det er noget de hos Behandlingscenter Søby Park prioriterer ekstremt højt og de bliver belønnet med, at langt størstedelen af de menensker der prøvet at hjælpe, rent faktisk bliver hjulpet.