Snyd ikke dig selv for en masse lækkert te

Hvis du er typen, der elsker at drikke te, skal du ikke snyde dig selv for at smage noget af det bedste te, der findes i verden. Det er selvfølgelig en subjektiv vurdering, hvilken slags te, der er den bedste: Men du kan bl.a. køb te online her – det vil du i hvert fald ikke blive skuffet over. 

I Danmark er vi et kaffeelskende land. Det er også én af grundene til, at de fleste voksne i dag mere eller mindre er afhængige af at drikke kaffe – i hvert fald herhjemme. Men sådan forholder det sig langt fra i andre dele af verden. Alene i Europa er der mange lande, hvor teen i langt højere grad substituerer kaffen. Hvis du bare tager til Storbritannien, vil du hurtigt opdage, at briterne ikke kan undvære deres te. Det samme gør sig gældende i store dele af Mellemøsten og asiatiske lande. 

Te er sundt – så husk nu at drikke det 

Uanset om du er til grøn te, sort te, hvid te, rød te eller en anden slags te kan du være sikker på, at teen indeholder antioxidanter samt en masse vitaminer såsom C-vitaminer og E-vitaminer herunder zink, selen og en masse fenoler og flavonoider. Flere studier peger også i retning af, at te er kræftforebyggende, hvorfor der er mange gode grunde til at drikke masser af te. 

Yderligere er der næsten ingen kalorier i te, og derfor er det oplagt at drikke i stedet for f.eks. sukkerholdige drikkevarer, som typisk indeholder en hel del kalorier. 

For at få mest muligt ud af din te, er det vigtigt, at du tilbereder den korrekt. Det betyder bl.a., at du ikke skal tage tebrevet op alt for hurtigt, efter du har hældt kogende vand ned i koppen. I stedet bør du lade tebrevet trække i, hvad der svarer til 2-3 minutter. Således kan du være sikker på, at alle de sunde bioaktive forbindelser bliver en del af teen. Yderligere bliver smagen også kraftigere jo længere tid, du efterlader tebrevet i koppen. Så hvis du ønsker en meget kraftig te-smag, kan du bare efterlade tebrevet længere tid i vandet.