Sådan passer du på dig selv som gravid

Stort tillykke, hvis du er gravid! Det er uden tvivl en meget rørende og spændende periode i dit liv – særligt hvis det er din første graviditet. Samtidig kan det dog også være en meget bekymrende og hård periode i dit liv, fordi din krop vil forandre sig meget. Derfor har vi samlet nogle gode råd om hvordan du kan passe på dig selv, når du er gravid. 

Bliv mindre bekymret med en scanningsklinik 

Hos en scanningsklinik for gravide kan man faktisk få reduceret sine bekymringer betydeligt. Man kan få foretaget en tidlig scanning, hvor du kan se din lille baby, både på billeder og video. Man kan også få udført gentests, der viser sandsynligheden for at dit barn fødes med sygdomme som downs syndrom. Alle disse tests udføres naturligvis helt risikofrit. De er derfor bare en måde at reducere dine bekymringer. 

Pas på din krop

Som gravid er det meget vigtigt, at du passer på din krop. Du kan eksempelvis reducere chancen for at få strækmærker ved at bruge creme og olier, samt spise rigelig  C og E vitamin. Du kan også styrke din krop ved at dyrke motion regelmæssigt. Det kan virke meget hårdt at dyrke motion, men det er vigtigt, at du gør det alligevel, da det er godt for både dig og barnet. Du kan for eksempel prøve at svømme et par gange om ugen. Dette er en skøn sport for gravide, fordi ens krop føles vægtløs i vand. 

Forkæl dig selv

Et 9 måneders langt graviditetsforløb er meget hårdt at komme igennem. Derfor er det vigtigt, at du forkæler dig selv. Når barnet er født vil du næppe få tid til meget andet end barnet i starten. Derfor gælder det om at nyde al mig-tiden, når du stadig kan. Gør alt det, som gør dig glad: vær sammen med dine veninder, tag på dates eller weekendture med din kæreste, spis middag på din favorit restaurant eller tag i biografen – kun fantasien sætter grænsen!