Oversigt: Disse opgaver udfører en låsesmed

Indlægget kan være omfattet af betalt indhold eller promovering

En låsesmed udfører et bredt udvalg af opgaver, og i dette indlæg vil vi forsøge at skabe det komplette overblik! 

Det første en låsesmed typisk står for, er at oplåse døre og vinduer, hvor nøglen er blevet væk, glemt eller mistet. Dette foregår ved hjælp af specialværktøj, og det er en service, som en låsesmed ofte udfører akut for beboere i situationer hvor de er lukket ude. Dernæst laver en låsesmed også nye nøgler, hvor man har mistet den originale nøgle. Dette kan være til både personlige nøgler og virksomhedens nøgler. Dette vil typisk ske i sammenhæng med en omkodning eller udskiftning af den eksisterende lås.

En låsesmed kan også hjælpe med at skifte låse ud, hvis man f.eks. har været udsat for et indbrud, eller hvis man ønsker at skifte lås ud med en mere moderne og sikker lås. Med tiden vil dine låse blive udaterede, hvorfor sikkerhedsrisikoen stiger. Tyvene bliver bedre og bedre til at forstå låsene, hvorfor det er vigtigt at du holder dine låse up-to-date.

Endelig laver en låsesmed også sikkerhedstjek af eksisterende låse, så man kan være sikker på, at låsene er sikre og fungerer optimalt. Dette kan f.eks. være en god idé, hvis man har mistanke om, at låsene er blevet manipuleret eller er blevet forringet med tiden. Det kan også være en overvejelse hvis du flytter eller bor i et hus, men er i tvivl om hvordan sikkerheden egentlig er.

Har du låst dig ude af campingvognen, er bilen gået i baglås eller har du andre låse som bare ikke fungerer som de burde? Så er det også en låsesmed, potentielt en autolåsesmed, som du skal have fat i. Mange regulære låsesmede kan dog også hjælpe med andre typer af låse – giv dem et kald og hør ad!

Kort sagt, en låsesmed står for en lang række opgaver, og det er altså ikke kun at låse folk ind, som mange tror! Prisen på den enkelte opgave varierer dog bredt. Her vil opgavens type og omfang naturligvis have indflydelse, men andre faktorer kan også have indflydelse.

Hvad koster en dygtig låsesmed?

Prisen på en låsesmed varierer bredt, og der er selvfølgelig stor forskel på, hvor meget den enkelte firma tager pr. time, samt for den enkelte type af opgaver. Også materialepriserne kan variere en smule, ligesom trafik og geografi har noget at sige om den endelige pris. En låsesmed i København tager ofte en del mere i timepris, end en låsesmed i forstaden

I København og på Amager kan man med fordel benytte sig af Danlåse.dk. De har en stor kundebase, og er derfor meget erfarne. Deres låsesmede er eksperter på både nøgler, låse og alarmer, og de kan sågar også installere elektroniske adgangsfunktioner. De har en meget fordelagtig timepris, og det er sjældent deres kunder skal bruge mere end en time på at få løst deres opgave.