Lyskæder i haven til julen og vinteren

Når julen banker på døren i slutningen af november, er det på høje tid at få sat nogle lyskæder op. Der er nemlig intet som lyskæder, som kan være med til at sprede stemning ude i det ganske land. Det er så hyggeligt og fortryllende at gå rundt i villakvarterer med de mange forskellige lyskæder, der lyser og blinker om kap; og så er det også noget, som børnene elsker. 

Mange forbinder dog kun lyskæder med julebelysning. Men i de mørke vintermåneder i januar og februar kan man med fordel lade lyskæderne være og sprede hyggelig belysning. I resten af Skandinavien, hvor vinteren er endnu mørkere og koldere end herhjemme, har de også en tradition for at lade deres julebelysning og julekæde stå henover hele vinteren. Det er noget, som også mange danske skiturister, kan nikke genkendende til, når man kører op langs de store svenske og norske skove, hvor man langs landevejene kan se ind i de hyggelige svenske huse og gårde med hyggelig belysning fra lyskæder, svenske lysestager mv.  

Lyskæder til indendørs brug 

Der findes mange forskellige slags lyskæder: Nogle kan bruges udendørs, mens andre kun kan bruges indendørs. For lige så flot det er at sætte lyskæder op udenfor i haven, på altanen eller i gårdhaven lige så hyggeligt og flot er det at sætte lyskæder op indenfor. Det skaber en helt særlig atmosfære; både til jul såvel som i vintermånederne. Du kan f.eks. sætte en lyskæde op i børneværelset. Det er helt sikkert noget, som vil vække begejstring hos barnet samtidig med, at det skaber en rigtig hyggelig belysning. Du kan bl.a. prøve at slukke den øvrige belysning i rummet og så se, hvor smukt lyskæden lyser op inde på værelset Det skaber en helt særlig stemning, hvis lyskæden endda lyser i forskellige farver. 

Kom i julestemning med lyskæder

Som allerede nævnt er der ingen tvivl om, at lyskæder er med til at skabe julestemning. Juleaften er heller ingen undtagelse. Her er det bl.a. populært at sætte en lyskæde op omkring juletræet, hvilket også skaber en rigtig hyggelig belysning.