Kiropraktik – hvad er det for noget?

Indlægget kan være omfattet af betalt indhold eller promovering

Det er ikke alle, der er klar over, hvad kiropraktik er for en størrelse. For hvad er kiropraktik egentlig? Som kiropraktor har du en specialiseret viden inden for behandling af smerter i ryg, skulder, diskusprolaps, hovedpine samt andre hoved- og idrætsskader. For at blive kiropraktor skal du have en 5-årig kandidatuddannelse samt yderligere 1 års praktisk uddannelse i en klinik. Kiropraktik er altså et sundhedsfag, som er en vigtig og integreret del af sundhedsvæsenet herhjemme.

Når man søger kontakt til en kiropraktor er det altså fordi, man har smerter, som kiropraktoren kan hjælpe én af med, ligesom de kan hjælpe med at diagnosticere, hvad der præcist er i vejen. Som kiropraktor kan man også henvise til ultralyds- eller røntgenundersøgelser, hvis vedkommende mener, at dette er nødvendigt for at lave diagnosticeringen af patienten.  

Behandlingen hos kiropraktoren 

En kiropraktor kan benytte sig af flere forskellige teknikker. Det kan f.eks. være håndgreb som mobilisering og manipulation, ligesom det kan være brug af forskellige træningsøvelser og akupunkturnåle.  

Hele formålet med at blive behandlet er at fjerne og lindre smerter. Èn ting er selve behandlingen, men det er som regel også vigtigt, at du får at vide, hvilke øvelser du evt. kan lave derhjemme, så du får det bedre. 

Ændre dine vaner på arbejdspladsen

Nogle gange kommer en skade langsomt snigende. Det kan f.eks. være, hvis du har et stillesiddende arbejde. Har du et stillesiddende arbejde, kan du risikere at få en rygskade, hvis du ikke sidder på en hensigtsmæssigt måde på din kontorstol – eller hvis du har en kontorstol, som ikke giver den rigtige rygstøtte. 

I frokostpausen kan du – og nogle kollegaer – f.eks. vælge at gå en tur, som kompensation for det stillesiddende arbejde. Det er også en dejlig, uformel måde at føre en samtale på. På gåturen kan I desuden snakke om andet end arbejde og på den måde koble lidt af fra det til tider hektiske abejdsmiljø. Er I heldige, viser vejret sig fra sin bedre side, hvorfor I samtidig kan få lidt tiltrængt D-vitamin fra solens stråler, når I er ude på en gåtur.