Gør dine favorit sko en tjeneste

Vinteren og foråret er på nuværende tidspunkt ovre os, og det betyder ikke kun koldere vejr, men også mere regn, sne og slud. Vi kender alle sammen det med at have købt et par fede hvide sneakers, som vi ikke kan vente med at hoppe i, selvom vi godt ved, at de er sarte. Vi gider ikke vente på at solen og sommeren nærmer sig. Du ønsker at vise dem frem i skolen eller på arbejdet – men efter kort tid er skoene ikke længere hvide. Man kan selvfølgelig forsøge at rense skoene, så de bliver lidt hvide igen – men faktisk findes der er mirakelmiddel, hvor du ikke behøver at rense dem. Der findes faktisk en løsning. På https://lion-feet.dk/collections/impraegnering finder du et bredt udvalg af alt til sko, heraf imprægnering sko til alle slags sneakers. Heriblandt ’Sneaker Protection’, som sørger for, at alt flydende og snavs der rammer skoene ryger direkte af igen. Man imprægnerer normalt alle typer af materiale såsom læder, ruskind og tekstil. Virksomheden tilbyder sneaker repel fra ’Kaps’, ’Sneaky’ og ’SneakersER+’, som er produceret i Storbritannien eller polen. Disse er designet og udviklet til imprægnering af alle sko heriblandt sneakers og støvler. Sidst nævnte produkt er desuden flere gange nævnt til verdens bedste imprægnering af sko. Det er angiveligt verdens mest effektive og holdbare. Det anbefales, at man benytter en blød børste til at massere massen ind i materialet for at opnå op til et års beskyttelse.

imprægnering af sko

Dine sko forbliver pænere og holder altså længere, hvis du plejer og vedligeholder dem med imprægnering sko. Det kan betale sig at investere i et kvalitetsprodukt. Der findes mange udbydere på markedet, men ikke alle er lige med værd. Laksko, sneakers, støvler mm. som er i skindmateriale, kan klare at blive imprægneret. Det er dog værd at være opmærksom, for det er absolut ikke alle, der kan tåle det. Nogle skindformer såsom, skind af slange, kan ikke tåle at blive imprægneret, og kan decideret gå ind og ødelægge materialet, hvis man gør det. Skoene skal som hovedregel altid imprægneres som det første, når du kommer hjem – det skal altså ske inden de tages i brug.

Sørg for at pudse dine sko godt af for støv eller skidt inden du imprægnerer. Skoene kræver et tyndt lag af tre omgange, hvor det skal nå at tørre i mellem hver gang du sprøjter. Flere tynde lag hjælper på at hærde læderet, som gør det mere modstandsdygtigt. Det er en god idé at sprøjte skoene udendørs, fordi lugten er kraftig, og er usund at indånde. Sørg for at hele skoen bliver sprøjtet i et tyndt lag ved at vende dem i jævne bevægelser. Tørretiden er bedst på minimum 30 minutter, før du gentager næste omgang. Når du er færdig, og skoene er tørre, kan du gå i gang med at bruge dem. Det hjælper med at beskytte mod skidt og snavs, når vejret er dårligt. Husk blot at imprægneringen ikke holder for evigt – det skal holdes ved lige. Du kan dog hjælpe det på vej ved at tørre dem af, når de bliver beskidte.

God fornøjelse med at tage dine nye yndlingssko i brug – imprægnering vil blive din lifesaver.