Få ro i maven med en GPS tracker

Er du pårørende til en person med demens? Man anslår at omkring 89.000 personer i Danamrk lever med demens. Efter 60-års alderen stiger andelen af befolkningen med demens drastisk og når man er 90+ har 25 % af mændene demens mens det er hele 45 % af kvinderne der lider af sygdommen.

 

Demens kan have store både psykiske og fysiske konsekvenser for både patienten og de pårørende. Hvis det en patient, der har haft sin daglige gang, i stor del af tiden, uden for hjemmet, pludselig ikke kan huske omgivelserne og finde vej, kan det få fatale konsekvenser ikke at kunne finde vedkommende. Vi har nogle helt basale urinstinkter som gør at vi sørger ly, hvis vi ikke kan komme hjem. Så hvis en person med demens ikke kan finde hjem vil vedkommende søge ly i eksempelvis en garage eller et skur, hvor vedkommende kan opholde sig længe uden at have behov eller mulighed og evnerne til at komme videre. Det kan også være at den demente i bestræbelserne på at komme hjem får gået i den helt forkerte retning og ender adskellige kilometer fra hjemmet. Typisk vil den demente heller ikke tage kontakt til andre mennesker og bede dem om hjælp. Få udstyr til at gøre hverdagen lettere for demente hos Stella Care. De har en lang række diskrete produkter der går det nemmere at finde den demente hvis vedkommende skulle være gået fra deres hjem https://stellacare.dk/

Ældre mennesker

Undgå ubehagelige situationer med uvished

Disse situationer kan du og din pårørende med demens undgå med en GPS-tracker. Hos Stella Care er det muligt at komme i besiddelse af en række forskellige demens produkter til brug hvis den demente har forladt hjemmet eller et andet sted og ikke er til at komme i kontakt med. Af produkterne kan nævnes GPS-uret og GPS-brikken. Når den ældre har GPS’en med, kan pårørende tracke dem på et kort og følge med i ruten med automatisk opdatering af position. Det er også muligt at oprette et geo-map, inden for hvilket den demente har sin daglige gang. Hvis den demente kommer udenfor det normale område sendes en advarsel til de pårørende som kan reagere ved at ringe til vedkommende, eller hente dem og køre dem hjem.

Med en GPS-tracker kan du på ro i maven og ikke bekymre dig om hvor din far, mor, eller andet ældre familiemedlem er. For den ældre vil det også være en hjælp og mulighed for at kunne klare sig selv og ikke skulle føle sig som en belastning for familien – en ting som mange ældre kan føle at de er .

 

Bevar værdiheden

Med en GPS-tracker giver det en helt uvurderlig følelse hos den ældre med demens af at kunne klare sig selv. Det giver også værdiheden tilbage eller i bedste fald bevarer den, med en GPS-tracker. Den demente kommer ikke ud i situationer, der kan være ydmygende, og de pårørende kan komme til undsætning og hjælpe med transport hjem hvis det skulle være tilfældet at den demente var kommet på afveje.