Keratin indtag

Keratin er et aminosyre-lignende stof, der findes i mange af kroppens celler. Keratin findes i høj grad i musklerne, og det produceres naturligt i kroppen i mindre omfang. Hvis du er en sportsmand, der går op i muskeløgning og udholdenhed, når der trænes, så har du stensikkert hørt om kreatin. Det er nemlig det, kreatin gør – det forbedrer din udholdenhed og muskelopbygning under træning, samt hjælper dine muskler med at restituere igen efter træning. Dette kan endda gøre, at du ikke er så øm og føler, at du har ondt i dine muskler efter din træning. Kreatin kan du få via en kost med kød og fisk, da keratin også produceres i muskelceller hos dyr, men du kan også supplere din kost op med et kreatin supplement.

Køb kreatin – øg din muskelopbygning og udholdenhed

Kreatin sælges oftest i pulverform uden tilsatte smagsstoffer som for eksempel er tilfældet ved pre-workout, som du, som sportsmand, sikkert kender til. Du kan dog indtage dit kreatin som pulver opløst i vand, juice, saft eller andet, hvis du finder det mest behageligt. Du kan også sagtens blande det med dit pre-workout som jo i forvejen har en smag. Når folk køber kreatin, køber de mest kreatin pulveret, der hedder Kreatin Monohydrat. De fleste producenter sælger dette. Det er også vigtigt, for at være på den sikre side med sit kreatin indtag, at være sikker på renheden. Dette sikrer du dig, hvis du går efter Creapure. Det er den varemærke-beskyttede version her i Danmark.

Korrekt indtag af keratin

Det er vigtigt at være omhyggelig med sit valg af keratin-mærke. Ubeskyttede kilder kan ikke sikre kvaliteten, råmaterialet og generelt hele kvalitetsprocessen, når det kommer til keratin pulver. Læs mere om korrekt indtag af keratin her. Hvis du træner meget, kan kroppen faktisk direkte have brug for, at du supplerer med for eksempel keratin. Dette er jo også tilfældet med mange andre stoffer i kroppen, hvis der er mangel på dem. Der produceres omkring ét gram keratin naturligt i kroppen hver dag, men dette er ikke nok til at opbygge muskelmasse, hvis man er en intens træner.