Guide til købe af en MTB full suspension

Elsker du mountainbikes? Og er du på udkig efter en ny MTB full suspension? Hvis du gerne vil opleve de vildeste mountainbike ruter og udfordre dig selv på ujævnt terræn, så ved du nok at en full suspension MTB er den perfekte type MTB cykel for dig. Her er nogle overvejelser, som du kan tænke over, inden du træffer det endelige valg.     

 

Full suspension MTB eller hardtail MTB

Selvom du måske altid køber en full suspension MTB, så er det værd at overveje om du egentlig bør investere i en hardtail MTB. En hardtail MTB har nemlig et lettere og stivere stel, som gør, at man kan accelererer hurtigere. Derfor vil det være både hurtigere og nemmere at cykle på ujævnt terræn, og at komme op af bakker. Hvis du ikke skal lave mange og lange hop, så bør du overveje en hardtail mountainbike. Denne kan nemlig også anvendes til pendling, hvis du også skal bruge en cykel til at cykle til og fra arbejde. 

 

Du bør dog altid vælge en full suspension mountainbike, hvis du netop har planer om at køre på terræn med mange, lange hop. En Full suspension MTB er nemlig meget mere stødabsorberende end en hardtail MTB.  

 

Hjulstørrelsen for full suspension MTB 

Hvis du elsker, at cykle igennem nogle af de mest udfordrende MTB ruter, så er hjulstørrelsen også noget, som du bør kigge på. Du kan blandt andet vælge mellem MTB full suspension med 27,5” eller 29” brede hjul. Med en hjulbredde på 29”, får du en MTB full suspension, der kan accelerere hurtigere end modellen med en hjulbredde på 27,5”. Til gengæld vil det være nemmere at lave skarpe sving og lignende på meget udfordrende ruter, hvis din cykel har en hjulbredde på 27,5”. 

 

MTB brands

Du kan købe MTB cykler fra mange forskellige brands, herunder Trek, Giant, GT, Merida, Principia og Fuji. Ved at snakke med andre MTB cyklister kan du finde ud af hvilke brands de foretrækker og hvorfor. Dette kan gøre det nemmere at vurdere, hvilket brand, som du bør investere i.