Et minde fra Den Lille Havfrue

I efterårsferien havde jeg slæbt familien med på tur til København. De små ville rigtigt gerne i Tivoli, og ligeså med konen, for at se udsmykningen derinde – og så Den Lille Havfrue, selvfølgelig.

Børnene har lige haft emneuge om den danske kulturarv og hvilke ting de skal kende til, som Danmark er kendt for i udlandet. Her var Den Lille Havfrue og Tivoli nogle af punkterne på listen, og derfor tænkte jeg at det var meget nærliggende at tage til København for at se begge dele på nært hold, så de havde mere at sige om det, end hvis de bare havde hørt om det i skolen. Man ved jo aldrig om de rent faktisk bliver spurgt ind til det engang.

Den lille Havfrue statuen

Vi skulle selvfølgelig ud på Langelinie og se Den Lille Havfrue statuen, og det er jo i sig selv ikke den helt store oplevelse, da det bare er en lille kedelig statue. De små var heller ikke imponerede, og forstod ikke rigtigt hvorfor der var så mange turister, der synes at Den Lille Havfrue statuen var så spændende. Til gengæld ville de gerne have en souvenir med Den Lille Havfrue med hjem, men problemet var bare at vi ikke kunne finde en butik der solgte det lige ved statuen.

Dog fandt vi heldigvis en butik, der hed Copenhagen Souvenirs lige i nærheden, der solgte masser af merchandise og souvenirs med Den Lille Havfrue. De havde virkeligt ALT med Den Lille Havfrue, lige fra figurer, statuer, nøgleringe, puslespil, kopper, pins, skeer, fingerbøl, klokker, magneter og endda H.C. Andersens originale eventyr om Den Lille Havfrue på engelsk, kaldet ”The Little Mermaid”.

Hvad endte vi med at købe?

Vi endte med at købe bogen med Den Lille Havfrue på engelsk, så pigerne kunne øve noget engelsk til skolen. Det var ligesom dén ting vi vurderede at de kunne få mest ud af. Men der var stadig rigtigt mange fine og finurlige ting man kunne have købt i souvenirbutikken. De havde virkeligt et kæmpe udvalg af souvenirs i butikken, og især med Den Lille Havfrue, hvilket nok giver meget god mening, når butikken lå ude på Langelinie, og der altid er så mange kinesiske turister derude, som sikkert også vil have et lille ferieminde med hjem.

Efter vi kom hjem, og vi har fået læst eventyret om Den Lille Havfrue, er pigerne faktisk blevet rigtigt vilde med historien, og faktisk også ret gode til at kunne forstå de engelske ord i bogen. De følges ad med at læse den, for at træne sproget. Så man kan godt sige at H.C. Andersen eller Den Lille Havfrue faktisk har gjort dem bedre til engelsk.

Jeg købte faktisk også selv en lille souvenir i butikken – mest som en lille gimmick – og fordi den var billig. Men det var bare en lille nøglering med Den Lille Havfrue på, som jeg tænker kan bruges til nøglen til skuret. Konen købte også en eller anden dum køleskabsmagnet, som vi kan have til at fylde på det ellers fine amerikanerkøleskab derhjemme… jeg fatter ikke hvorfor!