Hvad er bombarda fiskeri?

Indlægget kan være omfattet af betalt indhold eller promovering

Du har måske hørt om bombarda fiskeri før, men hvad er det egentlig og er det noget, du bør prøve? Det vil vi se nærmere på her.

 

Fiskeri med flåd

Kort sagt er bombarda fiskeri egentlig ’bare’ fiskeri med flåd – en såkaldt bombarda flåd. Flåden gør det muligt at kaste endnu længere end ved traditionel fiskeri med en almindelig flåd. En bombarda flåd er nemlig udformet på en sådan måde, at den tillader et længere kast, bl.a. på grund af dens aerodynamiske opbygning.

 

Hvorfor fiske med bombarda?

Flydende bombarda flåd er velegnet til større søer, eller hvis du gerne vil udvide din fiskeradius. Særligt i put and take-søer er bombarda fiskeri et oplagt valg. Den enorme kasteradius, som man får med en bombarda flåd, gør, at du kan affiske mere vand og dermed potentielt fange flere fisk. Det er det, der gør bombarda fiskeri så utroligt effektivt.

 

Det skal du være opmærksom på, når du kaster med bombarda

Når du kaster med bombarda, er der nogle ting, du skal være opmærksom på, som du måske ikke er vant til. For det første skal du være opmærksom på, at du fisker med et langt forfang, hvilket betyder, at du skal holde øje med, at du ikke fanger noget bag dig i kastet.

 

Vær også opmærksom på, at bombarda-flåddet vejer mere end dit forfang, hvorfor risikoen for, at der skabes kludder mellem forfang og hovedline, øges.

 

Hvad skal jeg bruge til bombarda-fiskeri?

Hvis du gerne vil i gang med bombarda-fiskeri, skal du først og fremmest bruge en bombarda-stang, en bombarda-flåd og bombarda endegrej. Derudover er der en række ekstrating, som ikke er nødvendige, men utrolig rare at have. Det værende bl.a. float stops, som er velegnede til ophæng af fluer samt TroutLook Rig Tube, som hjælper med at forhindre forfang i at filtre sammen i tasken.